www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


Потресно писмо о девојчици Теодори Обрадовић

http://www.nasagrocka.info и http://pepeljuga21veka.com
pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке:3333
Придружен:03 Апр 2008, 18:22
Место:GROCKA
Контакт:
Потресно писмо о девојчици Теодори Обрадовић

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 07 Мар 2014, 14:08

Писмо послато Хуманитарној организацији "Чаролија Пепељуга 21 века и пријатељи" из Гроцке

Пишем о девојчици Теодори Обрадовић из Старе Пазове која живи у изузетно тешким условима. Дете је јако теско оболело, дијагноза је карцином неуробластом IV клиничког стадијума.

Са том дијагнозом прогнозе за преживљавање су испод 10%,а код Теодоре су 1% !
О њима сам сазнала у дневним новинама АЛО, молили су за помоћ јер су у претераним дуговима и једина жеља им је била да је крсте, а ни за то нису имали новац! Иначе, подстанари су и добили су рок да се до пролећа иселе из стана јер не могу редовно да плаћају кирију.
Ја сам ступила у контакт са оцем девојчице,зове се Зоран Обрадовић, адреса се Шафарикова 80,Стара Пазова,тел. 064 11 40 562.
Сваког дана сам у контакту са њим. Детету се карцином проширио на грудни кош и чекају да ли ће моци да се оперише.
Од тада сам контактирала школу у Новим Бановцима у коју иде и моје дете, да молим за хуманитарну помоћ за ту породицу и наишла на бројне препреке. Од психолога школе сам добила упуте да зовем центар за социјални рад јер прво они морају да буду упознати са целом причом да би школа у Бановцима могла било шта да уради. Они нису пријављени на територији Старе Пазове и прво то морају да одраде да би добили једнократну помоћ и да би даљим током био укључен Црвени крст. Да би се пријавили треба да прикупе још неке папире......

Када сам их звала, госпођу на коју сам била упућена, Невенку Грујић, нисам могла да добијем цела 2 дана јер је на састанцима, а очекивала ме је да је позовем!
Од њене сараднице сам фантастично дочекана(телефоном) уз повишен тон који сам истим методом покушала да утишам! Да су презапослени и да се обратим било коме без питања колико је случај битан! Надјачала сам је! Замолила сам их да изађу на терен уз објашњење у кратко, јер за дугачко није имала времена! Нису могли на терен јер имају посла, него да породица дође (при томе нема ко да чува дете које се опоравља од хемотерапија!!!!!). Мајка је отишла истог дана и речено јој је да немогу ништа за њих да ураде јер нису ту пријављени!!!!

Вратили смо се на сам почетак.

У међувремену сам позвала Вас и чекала тренутак када ћу имати компјутер да све ово напишем.
Звала сам манастире да молим за молитве, на неке од истих ме је Светлана упутила, звала и очајницки тражила лекове у алтернативној медицини, мајци детета Драгани, са којом имам једину конекцију на фејсбук-у, пуштала поруке везано за лечење,ни на једну ми није одговорила. Једини контакт и сарадњу имам са оцем који много тога не разуме,само жели да му дете преживи али не предузима ништа, а лекарима виже не верује јер су лутали месецима, лечили дете од које каквих прехлада. Док су успоставили дијагнозу карцином је метастазирао рапидно као да се развијао 30 годин. Дете има дијагнозу од новембра!
Остављала сам на разним сајтовима и форумима број телефона оца где год сам видела да се људи распитују за њих. Многи су их контактирали, неки су ми и писали да су организовали некакву помоћ.

Угрожени су у сваком погледу, социјалном, интелектуалном,...

Биће у емисији "Све за љубав", колико сам га разумела да је то већ снимано.
Теодора је у међувремену добила ГРАТИС крштење за које нису имали новац уз објашњење свештеника Старе Пазове да за то није ни знао док није прочитао у новинама.
Председник општине Стара Пазова ни једног тренутка није посетио ни контактирао породицу.
Председник општине Земун им је на дан крштења донео нов електрични шпорет јер нису имали на чему да кувају.
Потребан им је новији кревет, ормар јер немају где да држе ствари, гардероба, новац....све им је потребно.
Хвала на времену утрошеном на читању целе ове приче, надам се да нисам нешто испустила.
Још нешто,
покушала сам да контактирам Министарство здравља да видим колике су шансе да испитају да ли је било пропуста у лечењу Теодоре.
Нисам успела 3. дана никога да добијем ни на један телефонски број.
Маил им нисам слала, јер не верујем да би на основу мог захтева изашли на терен јер не шаље ни отац ни мајка.
Отац се слаже да ко год може то покрене,
Поздрав

Хуманитарној организацији "Чаролија и Пепељуга" писмо је послала родом грочанка Ивана Шеварлић Милинковић. У саопштењу Хуманитарне организације се наводи да се они захваљују Ивани што је доста учинила и да ће се они прикључити борби за живот ове девојчице. Уколико желите и Ви да помогнете контактирајте Хуманитарну организацију "Чаролија Пепељуга 21 века и пријатељи" из Гроцке на бројеве телефона: 011/8503-759 и 061/726-4856
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке:3333
Придружен:03 Апр 2008, 18:22
Место:GROCKA
Контакт:

Потресно писмо о девојчици Теодори Обрадовић

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 07 Мар 2014, 14:13

alo.rs Aktuelno
STRAVIČNA SUDBINA PORODICE OBRADOVIĆ
NAJTUŽNIJA PRIČA NA SVETU: "Nemam novca da krstim dete koje umire!"
Autor: R. Kantar | 15.02.2014 - 18:34:00h | Komentara: 79
489
„Kada su mi rekli da Teodora boluje od malignog tumora i da postoji samo jedan odsto šanse da preživi, video sam ceo svoj svet kako se ruši. Toliko je bola bilo u mom životu, odrastao sam uz oca koji me je tukao i terao da na minus 15 satima klečim u dvorištu... Taman kada sam uz porodicu koju sam sam izgradio konačno spoznao sreću, saznao sam da mi dete umire. Otkako je bolesna, upao sam u dugove. Nemam više nade, ali želim bar da je krstim... Ni za to nemam para! Ne mogu sebi da oprostim“, počinje svoju potresnu priču Zoran Obradović (37) iz Stare Pazove.
Nesrećni otac kaže da je njegova mezimica imala samo godinu dana kada je počela da se budi noću i vrišti. Lekari su mislili da da joj nije ništa i da je u pitanju tek upala uveta...

Otac ga izbacio iz stana jer je beba plakala: Zoran i Teodora

Otac ga izbacio iz stana jer je beba plakala: Zoran i Teodora | Foto: Dimitrije Goll
- Situacija je bivala sve gora, pa sam pozajmio sam pare i odveo je kod privatnog lekara u Inđiju. Tamo su mi rekli da je hitno odvedem u dečju bolnicu u Beogradu, priča nesrećni otc i dodaje da i pored toga što se njegovom detetu stanje pogoršavalo, lekari i dalje nisu ozbiljno shvatali situaciju...

- Povraćala je, imala povišenu temperaturu, probleme sa stolicom, anemiju, a lekari su mislili da su u pitanju obične stomačne tegobe i prepisivali su joj neke kesice i praškove za bolje varenje. Tek nekoliko meseci kasnije, urađen je ultrazvuk, koji je pokazao da Teodora ima kancer koji je zahvatio jetru, slezinu, bubrege, kičmeni stub... Bilo je previše kasno. Lekari su nam rekli da praktično ima samo jedan odsto šanse da preživi - priča za „Alo!“ očajni otac Zoran, dok njegova supruga Dragana (26) mazi dete koje spava.

Ne govori, ali ponekad kaže „mama“: Dragana sa ćerkicom

Ne govori, ali ponekad kaže „mama“: Dragana sa ćerkicom | Foto: Dimitrije Goll

- Kada su nam rekli, mislila sam da ću se onesvestiti. Sestra je uzela dete, a ja sam otrčala u toalet i povraćala - kaže Teodorina majka.
- Teško podnosim njene bolove. Smršala je. Sa tri godine ima svega devet kila sa sve garderobom. Više ne priča. Ponekad kaže „mama“. Ali, sve čuje. I sve razume. Plače ponekad glasno i ne može da se zaustavi -
objašnjava potresena Dragana.

Porodica sa bolesnim detetom živi u teškoj bedi

Porodica sa bolesnim detetom živi u teškoj bedi | Foto: Dimitrije Goll

Kao da sve to nije dovoljno, ova porodica nalazi se u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Otkad im se ćerka razbolela, ostali su bez dinara, upali u dugove, a sada nemaju novca ni da krste svoju devojčicu...
- Radim kao građevinac, ali više ne mogu da radim kao ranije. Dete je stalno u bolnici i sa Draganom se smenjujem na deset dana. Ranije sam radio po dva, tri posla, sada radim samo povremeno. Ne bežim od rada, ali ne mogu da postignem sve - kaže Zoran, koji na kiriju daje 100 evra mesečno. Na početku braka, kada se Teodora rodila, živeli su u očevoj kući, ali ih je Zoranov otac izbacio iz kuće, jer mu je, kako Zoran kaže, smetao detetov plač.

Zoran i Teodora

Zoran i Teodora | Foto: Dimitrije Goll

- U teškoj sam situaciji, a ima ljudi koji to koriste. Imao sam dve svinje i prodao sam ih za 18.000, iako je cena oko 36.000 dinara. No, nisam imao kud. Sada nemam para ni za pelene. Dete mi je 5. februara napunilo tri godine, bila je u bolnici, a mi nismo mogli ni tortu da joj odnesemo da je obradujemo. Želeo sam i da je krstim, ali jednostavno ni to detetu ne mogu da priuštim - priča nesrećni otac.
Teodora je mali heroj
- Mnogo voli muziku. Tako je budimo. Zbog bolova mnogo plače u poslednje vreme, ali se smiri kada je uzmemo u naručje, pustimo muziku i ljuljuškamo je. Međutim, ne voli balade, samo vesele pesme - priča mama Dragana. Inače, Teodora je do sada imala devet ciklusa hemioterapije. Lekari su se plašili da neće izdržati nijedan, međutim, devojčica ih je sve iznenadila.
Pomozite
Dragana Obradović ima otvoren račun u Euro banci. Svako ko je u mogućnosti, novac može uplatiti na 250-2050006971500-93 ; RS205. Obradovići će se za pomoć obratiti i u emisiji „Sve za ljubav“, u kojoj će ispričati svoju potresnu priču.
Прилози
1015348-bolesno-dete-140214-ras-foto-dimitrije-goll-12.jpg
1015363-bolesno-dete-140214-ras-foto-dimitrije-goll-8.jpg
1015376-bolesno-dete-140214-ras-foto-dimitrije-goll-13.jpg
1015389-bolesno-dete-140214-ras-foto-dimitrije-goll-16.jpg
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!


http://nbf.pl‎

Повратак на “Osnivac 1 javnog medija u Grockoj”
 Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 3 госта