www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


АПЕЛ

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

АПЕЛ

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 16 Мај 2014, 18:55

Хуманитарна организација Чаролија Пепељуга21.века и Пријатељи

САОПШТЕЊЕ
Драги суграђани
Тешко нас је бреме овог времена погодило, и спустило се на целу Србију. Да ли је опомена или не за оно што смо или нисмо урадили. Како год, ово је реалност.На жалост изгубљени су људски животи, материјална штета је велика, домаће животиње по Србији газде домаћинства су убијали да се не би мучиле и давиле, умирале спором смрћу. Оно што се спасило је на крововима, заједно са људима, И дели исту судбину.Молим вас да сада, ко год да чита ово, пусти са стране политичке поделе, оне су нам и донеле ово, пустите сујете, и остале глупости којима смо и овако тежак живот учинили још тежим, Србија мора да се брани. Шабац не сме да падне! Србија не сме да клоне и не смемо да дозволимо да се удави у води, блату и земљи. Богу хвала, добрим људима, данас је у нашу канцеларију стигла прва количина одеће, обуће,Породица Шикања, људи су из Калуђерице, сели су у кола и донели.Позвала сам Црвени крст понудила помоћ, кажу њима не треба имају довољно, ако знате коме је потребна, где су људи мокри, где су деца необучена позовите, имамо одећу и обућу, За сад не велике количине али скупља се полако.
Позив за све медије гласи
"Преко Вас позовите људе да се одазову Апелу Владе, Шабац не сме да падне, потребно је да се људи пријаве, волонтери, добровољци, радно способни мушкарци, који хоће, желе и могу да раде на спасавању Шабца. потребни су џакови за песак, као и људска снага да те џакове пуни."
Ово иде у лични став, јер не могу да се одупрем пориву, да не прозовем ткз, јунаке, и храбре, који само су то на речи а не на делу. Сава ако се споји са Дунавом, прети и нама катастрофално изливање реке, за сад имамо мртвог човека на Општини Гроцка, по томе је ових дана позната, десило се клизиште брда на Смедеревском пут, поплављене куће, склоњени људи. Били смо познати по радним акцијама, по служењу ЈНА, где су многи од Вас и лично учествовали, кад је била нека друга елементарна непогода.Ситуације су опасне, и нису наивне.Стање је слично ратном, јер народ тај Српски народ, нема воде, нема храну, лекове. Тај исти народ је ту поред Вас, комшија, или из истог села, варошице, тај исти народ је у Обреновцу, Свилајнцу,Краљеву...,тај исти Народ је и у Шабцу.Срећом пре два дана је комби отишао пун одеће за Параћин и тамо је лоша ситуација.
Тај народ ће га бранити, а ми? Да ли ћемо седети само и гледати репортаже како је било, или да се име Гроцка спомене, да је дала толико и толико људи да иде да брани тај исти Шабац.Пошто знам да ћете ме напасти, зашто не идем, разлог је што не умем да пливам, и што мајка кука где ћу.
Сузе ми иду док пишем, јер сам женско, јер ми је пополава била до јутрос од кише и старог крова у кући, са мајком сам само, и размишљам да одем лично.Грочани, Браћо, Народе Српски, помозимо ко колико може, фали доста тога.Ако се не оде за Шабац,погледајте по кући, тавану, гаражи, стара одећа, обућа, ћебад, батеријске лампе, постоји реална могућност да нестане струје. Оно што вам је вишак, спакујте, однесите где су људи стационирани,или донесите код нас у Чаролију. Ако видите припаднике Жандармерије на радном задатку, похвалите те људе, понудите чајем, водом, соком, сендвичем. Исцрпљени су, уморни су. Бране нас, бране народ. Тешко време нам престоји,од кише је доста тога пропало, хране неће бити погледајте поља по Србији. Молим ВАС, ако је икада било време да се окренемо Човекољубљу, хуманизму, људскости, онда је то сад. Наша грешка је што смо дозволили као нација да угасимо све оно добро, што је некада красило наш народ, и стару Југославију. Где је наша Цивилна заштита? Где су планови за овакве ситуације? Где су радови на оним деловима СРБИЈЕ,( каналима, шанчевима, коритама) сад ти радови не могу да се ураде. Колико смо сами криви када се бацало све и свашта? Колико смо сами криви што се такви поступци нису санкционисали у опису радног места? И на крају да додам, срамота је да ме НИКО, али НИКО, није позвао да пита чиме располаже Чаролија да може да помогне, али и без тог она је ту због свог народа. Направите залиху свеже воде, за сваки случај, опремите се свећама уколико нестане струја, то урадите за себе, а за друге, спакујте од себе шта можете и поклоните онима који су изгубили бар за сад и кућу, и стоку, и храну и на крају највредније живот најближњег.
Док пишем ово писмо, јављају ми да су ми брат Ристић Дејан и његов син кренули за Шабац. Бог нек ми вас чува , као и цели Српски род!
Мој апел Вама,
Мој став, потписујем га,
Светлана Урошевић
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

АПЕЛ

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 16 Мај 2014, 18:57

Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!


http://nbf.pl‎

Повратак на “2014 Novi pocetak”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 7 госта

cron