www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


79 Акција у сарадњи са Завичајем

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

79 Акција у сарадњи са Завичајем

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 21 Мар 2014, 21:15

У разговору прексиноћ обратила ми се особа ако постоји могућност да се помогне.
Проблем на прво слушање, уз тешку причу, о рату, клању родбине, првих комшија, препливавању хладне Уне, детета, мајке и баке. Две жене и мало дете, долазе у Србију, стижу и до Гроцке. Остављено све иза њих, кућа породична, помоћне зграде, око 50 хектара у месту земље, плодне мирисне и лепе.Морало се, јер се глава спасти морала. Без ичега кренули су сви храбро. Становање по разним местима, тек прошле године добијено држављанство ПСрбије, без дипломе дипломираног ветеринара, ради као чистачица, после посла, чисти туђе станове, куће...мора. Мајка сахрањена прошле године, а син дете, када је био један од напада , с 3 године почео је да трчи око стола вриштећи, јер нису хтели да заћуте...прекинуто одрастање на неки начин. сада момак, завршена пкола, чак и занат али мајка каже
Да ми је да се сместимо негде да ѕнам да је насе, соба макар, купатило али наше је, да будем мирна да знам , оног дана када мене нема да он буде на сигурно. А он, гледа, осмехује се, воли мајку, воли живот , жели да буде конобар...али она се плаши да није за то. Он воли занат аутолакирер, али то је тежак посао а он незан, као цвет када је тек процветао, росом окупан, с осмехом на невином лицу, а само душа зна колико је страха поднела, и требало је препливати једне ноћи ту хладну и мрачну Уну, до слободе.


Чаролија, како многи кажу чини чуда, почињу људи да верују и гледају како се дешавају, тако је кренуло и данас.
Чим је почела причу , сузе су биле пратилац али задржане, само глас одаје да су ту, а прича сама по себи не знаш који је момента страшнији... а када смо се враћали, свака друга реч је била благосиљање, свих нас и слава Богу да после 20 година она има реч да се може помоћи. Да дете прво добије материјалну помоћ, да она добије своју диплому, пружила се шанса да ради у струци, и ово што је људи познају шта је и ко је позивају је да помогне, да да савет, учини... али није смела јер нема диплому, а охолих и ђукаца колико хоћеш има данас, који би је једва сачекали.

Добила је прве инструкције, где да оде, коме д асе обрати, шта и како предузети да се све исуни, а она , и син само се захваљују, аја захваљујем само Богу драгоме, јер Он је тај који нас повезује , који чини чуда и који нас води.

Пратићемо ову причу, за сад нисам хтела да снимам ништа, али снимићу причу пре и после свега. А велику захвалност овог пута одајем Удружењу Завичај , и Господи Ненаду Абрамовићу и Трајковић Миливоју.

Живот је најлепши смо онда, када вас неко испрати са осмехом на лицу и сузама радосницама у очима, тада знате да сте успели, јер неко ће због вашег тако малог ноћас лепше и мирније да спава и даће Бог лепше да сања, а мајка и син то заслужују...


Живот је леп
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

http://nbf.pl‎

Повратак на “2014 Novi pocetak”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 3 госта