www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


Pod Velom Tajni 05.04.2013

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pod Velom Tajni 05.04.2013

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 05 Апр 2013, 14:25

Емисија Под Велом Тајни вечерас од 20 часова 05.04.2013 године Господње.Емисија није препоручљива за особе испод 18 година.Лицемерни коментар Стане Доланца, паљење православних храмова у Сирији, и остало .Емисија је уживо и можете да се укључите у програм директно на телефон 061 726 4856 .Аутор и водитељ Светлана Урошевић Гл. и Одговорни уредник Жељко Маторчевић

http://nasradio.listen2mymusic.com http://nasradio.radiostream321.com http://nasradio.listen2myshow.com http://nasradio.radio12345.com http://nasradio.radiostream123.com http://pepeljuga21veka.com
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pod Velom Tajni 05.04.2013

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 05 Апр 2013, 17:12

Zlocin krajnje gnusan i van svake norme sadasnjeg civilizovanog drustva koji se na zalost desio pre skoro 3 decenije , i koji je sokirao i zaprepastio kako domacu tako i svetsku javnost, se zataskao i izvrgao ruglu sto je jos gore. Da li treba konacno krenuti u medijski jaku odbranu ovim podsecanjem ?

Napadi na pravoslavne hramove u Siriji

Skolski zadatak deteta koje je napisalo sastav i time nokautiralo one tkz pametne glave koje kazu da deca moraju da uce od drugih a ne od svojih osecanja i gledanja na svet, da li to dete zasluzuje svojih 5 minuta u nasem Parlamentu da procita sastav, pa da izreklamiramo vrlom svetu da ovde ipak rastu prirodno pametna deca, kad su mogli da puste devojcicu u UN?

Умирем, а држава ми каже да је то од стреса. Ја ћу се борити до последњег даха„ saznacete cije su ovo reci i mnogo toga drugog
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pod Velom Tajni 05.04.2013

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 05 Апр 2013, 20:05

Malo podsecanje na Arcibald Rajsa , velikim prijateljem Srba , koga smo jako izneverili a koji nam je zbog toga ostavio o nama samima i skinuo veliki teret sa srca i duse.

Podsecanje na njega i mozete pogledati sta smo pisali o njemu i postavili .Hvala !


viewtopic.php?f=154&t=1195
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pod Velom Tajni 05.04.2013

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 05 Апр 2013, 21:02

Подсетник: Случај насиља над Србином са Космета који је заташкала комунистичка власт СФРЈ
5. април 2013. Геноцид, Злочин, Историја, Косово и Метохија

Стане Доланц са осмехом лицемерно рекао: „- Жао ми је што је Ђорђе Мартиновић српски самурај који је над собом извршио харакири“!!!

Десило се то у Гњилану првог маја 1985. године. Ђорђу Мартиновићу, албански злочинци и сепаратисти набили су са коцем полулитарску флашу кроз чмар у утробу! Флаша се зауставила тик под десним поребарним луком, а овај злочин албански злочинци су смишљено починили како би поспешили исељавања Срба са Косова, који су се после тога почели масовно исељавати.

Флашу су из утробе жртве извадила у приштинској болници два хирурга Албанца и један српски хирург др Морачић. Њега су Албанци накнадно позвали, пошто су се уплашили када су отворили утробу и видели флашу и срчу коју је требало извадити. Др Морачић је после операције изјавио:
- Призор који сам затекао био је језив.

1. маја 1985. у 13 часова, Ђорђе Мартиновић је пресретнут на својој њиви и набијен на колац, на чијем је врху била полулитарска стаклена пивска флаша. Флаша је кроз чмар набијена у утробу, данцетом на горе, а на дрво била натакнута кроз грлић. Зауставила се тик под десним подребарним луком и, поломљена, остала у утроби жртве.Мартиновић је смогао снаге да се допеља до пута, одакле је пребачен у приштинску болницу. Хитну операцију вађења флаше водила су три хирурга, од којих су двојица били Албанци. Они су накнадно позвали трећег хирурга, Србина др Морачића, уплашени од флаше и срче коју је требало извадити. Др Морачић је после операције описао да је призор који је затекао био „језив“.Прва вест о догађају објављена је три дана касније, 4. маја 1985. у београдској Политици. Гласила је:„Службеник Дома ЈНА у Гњилану, Ђорђе Мартиновић, набијен је на колац 1. маја на својој њиви Јаруга, два километра од Гњилана. Ово злодело извршили су шиптарски терористи.“Ђорђе Мартиновић је после тога оперисан још три пута, једном на Војномедицинској академији у Београду и два пута у Лондону.О овом злочину тада је писала целокупна домаћа и светска штампа. Само неколико дана после операције која је изведена на ВМА-а, коју су опседали новинари, бојећи се да се Срби на Косову не дигну на устанак, тада моћни Стане Доланц, министар Унутрашњих послова Југославије, шеф Контраобавештајне службе и потенцијални наследник Јосипа Броза Тита, чинио је све да злочин не буде приписан Албанцима и буде потпуно другучаје представљен јавности.

Уз помоћ Брозових генерала, пре свега адмирала Бранка Мамуле, генерала Милана Даљевића, генерала Владимира Војводића, генерала и народног хероја Југославије Петра Грачанина и пуковника Новака Ивановића, начелника Дома ЈНА у Гњилану, где је Мартиновић био запослен, разним манипулацијама, обманама јавности и скривањем истине о злочину, ток истраге је скренут у другом правцу.

Тим од пет лекара који је предводио др Ћерамилац потписује дијагнозу којом се потврђује да самоповређивање ове врсте није могућно. Тражи се супервештачење, у којем медицински стручњаци потврђују налазе вештака. Онда је тражено супер-супервештачење од љубљанског академика Јанеза Малчинског, чији је званични налаз садржавао и оцене да је самоповређивање могуће (по неким изворима, и оцене да није могуће). За све то време, док је тешко болесни Мартиновић лежао на ВМА, наставља се са изнуђивањем признања о самоповређивању, од стране Вукашина Трумпића и Градимира Поповића из правосуђа, и уз присуство полиције. Тадашњи начелник ВМА, генерал Владимир Војводић, је одобрио испитивање. Његов заменик, Срђан Крстинић, касније адмирал у Армији Републике Хрватске, инсистирао је да се Мартиновић избаци са ВМА.

Многи искази и чињенице о сраховитом чину насиља су фалсификовани, а јавност обавештена да је Мартиновић наводно признао да се сам повредио. Очигледно је било да је реч о завери државе против једног малог човека и да се од ужасног страдања и психичког и физичког малтретирања прави лакрдија.О „случају Ђорђа Мартиновића” расправљала је и скупштина Југославије осам пута, али без резултата. Скупштина Србије шест пута је одлагала расправу јер су руководиоци сматрали да она није надлежна за случај већ према Уставу Покрајне Косово. Разрешењу случаја није помогло чак ни писмо нашег познатог писца Добрице Ћосића, које је јавно упућено Бранку Мамули и Душану Чкребићу, тада актуелном Председнику Скупштине Србије.

У злочину учествовале најмање три особе

После операције у Лондону у болници „Свети Ђорђе”, чувени проктолог светског угледа др Петер Холи изјавио је новинару Милораду Бајићу:

- Искључено је свако самоповређивање, злочин сам проучио са својим колегама, после увида у комплетну медицинску документацију, насиље су извршиле најмање три особе. Сумњало се да су злочин извршили сестрићи Синана Хасанија, тада актуелног председника СФРЈ по кључу, против којих је Велимир Цветић, адвокат Ђорђа Мартиновића покренуо истрагу.

Лицемерје и лажи Станета Доланца

После изјаве коју је дао Стане Доланц, министар унутрашњих послова СФРЈ, љубљанској телевизији, медији више нису писали о „случају Мартиновић”.

У тој изјави Доланц је дословце рекао присутним новинарима:

- Што се тиче случаја Ђорђа Мартиновића обустављена је свака истрага, суђења неће бити јер су моји криминалистички органи утврдили да се он сам повредио.

Затим је Доланц са осмехом лицемерно додао:

- Жао ми је што је Ђорђе Мартиновић српски самурај који је над собом извршио харакири.
На ту досетку Доланца, сви присутни новинари су се насмејали. Ова изјава је, нажалост, до данас на снази. Због те ње за све ово време, читаве две деценије, случај за је остао за јавност неразјашњен и нерасветљен.

Покој му души… Србија никада не треба да заборави своје мученике!

Епилог случаја Мартиновић

О „случају Мартиновић” редитељ Милорад Бајић снимио је документарне филмове „Страх од истине” и „Оптужујемо”. Међутим, и они су једини пут приказани у Дому синдиката у Београду 1986. године. После тога стигла је забрана приказивања, која и дан-данас важи.

Поводом двадесете годишњице од овог страшног злочина, крајем маја, Милорад Бајић је, у сарадњи са студентском организацијом „Центар” на Правном факултету организовао трибину под називом „Косово пре Милошевића – толеранција или терор?”, на којој је требало да буду приказани филмови „Страх од истине” и „Оптужујемо”. Ипак, према Бајићевим речима, три сата пре почетка стигла је забрана (?!) и трибина није одржана.

Тако је истина у Србији још једанпут поражена.

Ђорђе Мартиновић, мученик са Косова је постао симбол и метафора страдања Срба са Косова и Метохије.

Срби из Батуса, Клине и Косова Поља кренули на колективно исељавање због шиптарско-комунистичких насиља и неправди (20. јуна 1986).

Паљење Пећке патријаршије, силовање монахиња, силовање старица, трудница, малолетница, паљење жита, сече винограда, прекопавање дечијих гробова. и остале ствари које су уследиле су заташкаване од стране комунистичке власти, а све зарад „мира у кући“ и на штету Срба.

Мартиновић је после пет операција коначно под присилом продао своју њиву у Гњилану и населио се у селу Читлук крај Крушевца, где је и преминуо 6. септембра 2000. Иза себе је оставио супругу Јагодинку, три сина, кћерку и десеторо унучади.

Сва три сина и два најстарија унука били су мобилисани за време НАТО бомбардовања СРЈ 1999.

http://www.magacin.org/2013/04/podsetni ... last-sfrj/
Прилози
stane-dolanc-wide_520x320.jpg
Стане Доланц са осмехом лицемерно рекао: „- Жао ми је што је Ђорђе Мартиновић српски самурај који је над собом извршио харакири“!!!
flaska.jpg
KosovoiMetohije-SpaljenikonakPekePa.jpg
Спаљени конак Пећке Патријашије (16.03.1981.)
KosovoiMetohije-SrbiizBatusaKlineiK.jpg
Срби из Батуса, Клине и Косова Поља кренули на колективно исељавање због шиптарско-комунистичких насиља и неправди (20. јуна 1986).
KosovoiMetohije-SrbiizBatusaKlineiK.jpg (11.06 KiB) Прегледано 1849 пута
Martinovic.jpg
G.Martinovic Djordje
Martinovic.jpg (4.65 KiB) Прегледано 1842 пута
Поповић и Ђорђе Мартиновић.jpg
Мића Поповић и Ђорђе Мартиновић
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pod Velom Tajni 05.04.2013

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 05 Апр 2013, 21:27

Моја земља Србија – школски задатак и писани састав из српског језика


„…јединствена земља јединствених људи, негде на граници Истока и Запада“

Пред Вама је школски састав непознатог аутора на тему Моја земља Србија. За вас га преносимо са странице Башта Балкана, као показатељ да и данас постоје деца која инспирацју црпе из сопствених извора, а не као већина данашњих људи, из медија и мишљења других људи.

Моја земља Србија је место као ни једно друго на свету. То је јединствена земља јединствених људи, негде на граници Истока и Запада, у шареној и питомој природи умерене и лепе климе. Кад је гледаш са висина небеских, кад је гледаш са облака, она је тако љупка и шармантна, шарена и сва у малим нитима ткања ситних њива различите боје и лепоте. Брежуљкаста и питома, од равне Војводине до бреговите Шумадије, она одише једном умереношћу и лепом природом коју би свако пожелео.

Моја земља Србија носи лепу природу на себи и има лепе људе у себи. То је моја отаџбина, земља коју су ми оставили оци и њихови очеви у наследство.

Оставили су и нас да водимо земљу и живимо на њој. Оставили су нам и комшије и рођаке, и друге људе. А људи су овде лепи и згодни, али неумерени. Страсни и жељини свега губе своју физичку лепоту у сталној потрази за срећом у забави и брзини живљења. Моја земља Србија има лепе људе који живе напето и стресно у лепој природи око себе. Због тог немира који их прогони они не виде лепоту природе око себе.

Моја земља Србија има мале градове пуне људи и велика празна села. До јуче смо сви живели на селу а данас у граду. То је ипак и даље сељачка земља људи са села који живе хаотично по неуређеним градовима у потрази за личном срећом док им је душа остала на селу, уз поток над којим се нагнуо храст који чува песму славуја. Док мој земљак слуша популарну музику у градским кафанама и сплавовима његова душа чезне за појем славуја. И пресијавањем рибе у потоку. И за излежавањем по мирисном сену. И погледом на жито које је родило и овце по пашњацима. Очи не виде али душа и гени памте. Тако каже моја бака.

Моја земља Србија споља изгледа мирно али у себи живи немирно. У њој све ври и кува од људи и њихових ћуди. Она носи људе снажне воље и јаких страсти који изнад свега цене своју независност. Она је земља слободарске традиције и љубави за слободом у којој већина живи под стегом власти и околине. Зато је моја земља Србија тако напета и нестабилна земља. Ипак то је моја домовина, другу домовину немам, осим ако се не иселим.

Али моја земља Србија чува једну велику тајну. И благослов. То је скривено у оним малим невидљивим људима благе нарави и праведног живота, то је скривено у нашој традицији и нашим жртвама које смо дали кроз историју, у Косовском завету крви који смо положили за веру. Зато нас и нешто Велико чува кроз векове и одржава наспрам јачих и већих народа. Та велика тајна је записана у нашим манстирима и богомољама, у молитви, на гробовима крајпуташима, у камену медјашу, у ручним радовима, на сликама и у народној музици. То је тајна коју ми откривамо по речима мога деде када остаримо и када схватимо да наши мали животи нису ништа наспрам великог живота једне нације.

То је тајна коју не разумеју нови народи и странци из земаља без историје. Народи који имају земљу али немају историју. То је оно што нас држи кроз векове историје, што нас води и кроз таму и кроз светлост, то је она дубока и трајна вера, то је наше родољубље, то је моја земља Србија којојм се поносим и којој припадам.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pod Velom Tajni 05.04.2013

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 05 Апр 2013, 22:48

У Сирији се одвија уништавање православља
3. април 2013.

До сада је из својих домова протјерано 138 хиљада хришћана, а паралелно са тим систематски се руше хришћански храмови

У интервјуу средствима масовног информисања, јерарх Антиохијске православне цркве Епископ сејднајски Лука открива размјере прогона, који трпе православни хришћани у региону од самог почетка устанка против режима Башара Асада, пише Agionoros.ru.

До сада је из својих домова протјерано 138 хиљада хришћана, а паралелно са тим систематски се руше хришћански храмови. „Они убијају људе. Људски живот за њих нема никакву вриједност“, тим ријечима владика Лука описује сложену ситуацију у земљи.

Тако у граду Хомс антивладине снаге извршиле су масакр хришћана. Погинуло је стотине људи. Забиљежено је такође на десетине случајева силовања.

„Штета која је нанијета нашим храмовима је огромна. Пале их, разбијају зидове, пљачкају. Ако људски живот за злочинце не представља никакву вриједност, зар ће они поштедјети наше светиње? Наше парохијане пребијају, нападају. Све што се дешава добија „законски статус“, јер је у току устанак, и нико не протестује“, каже православни јерарх.

„Наши преци населили су се на овој земљи много прије него се овдје појавио ислам. Мноштво светитеља, проповједајући љубав, примили су на овој земљи мученичку смрт“, каже преосвећени Епископ Лука, који без обзира на све горе описане ужасе, и даље назива муслимане „браћом“. А како би иначе, кад православна вјера одбацује мржњу према туђим вјерским увјерењима?

Нажалост, православни хришћани у Сирији данас су препуштени својој судбини. Они су беспомоћне жртве исламских фанатика. И једино чиме могу да се супротставе насиљу у датој ситуацији јесте молитва и нада у Бога, Који не оставља оне који полажу наду у Њега.

Извор: Радио Светигора

Све вијести су са сајта радија Светигоре Митрополија Црногорско-приморска


Московска патријаршија: Западне силе које подржавају сиријску опозицију немају у плану да сачувају хришћанство у региону

12 уторак мар 2013

Posted by radiosvetigora in Вијести

≈ Оставите коментар

SirijaУ Московској патријаршији сматрају да стране силе које подржавају сиријску опозицији желе да униште хришћанство у региону.

„Нажалост, положај хришћанске заједнице у Сирији је крајње угрожен. Радикалне исламске снаге, које тренутно покушавају да преузму власт, имају циљ да у потпуности униште хришћанство, да хришћане у потпуност истјерају из региона. У областима у којима екстремисти заузму власт, хришћана практично више нема“, Казао је Митрополит волоколамски Иларион, предсједник Одјељења за спољне црквене везе Московске патријаршије, у емисији „Црква и свијет“ на телевизијском каналу Русија-24.

По његовим ријечима бандити „наоружани из страних земаља“ покушавају да преузму власт у Сирији.

„Мислим да никада не би имали оволико успјеха да нису спонзорисани из иностранства. Нажалост, Запад има политичке снаге које су из неког разлога одлучиле да пруже финансијску подршку овим људима. Помажу им и одређене земље Арапског полуострва, тако да је спољни утицај очигледан“, казао је Митрополит, истакавши да је више пута, у Уједињеним Нацијама и другим међународним организацијама, покретао питање прогона хришћана на Блиском Истоку.

„И примјетио сам да је моје обраћање сваки пут наилазило на нијемо одбијање. Нико не би ништа порицао, али нико није хтио ни да слуша ово, јер, како се чини, силе које тренутно подржавају тзв. опозицију немају у плану да сачувају хришћанство у области“, казао је Његово Високопреосвештенство.

Сам опстанак Антиохијске православне цркве је данас угрожен, сматра он.

„Многи хришћански лидери из овог региона – Сирије, Либана – казали су ми да све наде полажу у Русији, зато што само Русија позива на мирно решење овог конфликта“, казао је предсједник Одјељења за спољне црквене везе.


У Сирији киднаповани православни и јерменски свештеник

13 среда феб 2013

Posted by radiosvetigora in Вијести

≈ 1 коментар

SirijaЈош двојицу хришћанских свештеника киднаповали су сиријски побуњеници, саопштава Благовест-инфо, позивајући се на Фидес. Како је саопштио јерменско-католички епископ града Алепа Бутрос Марајати, његов клирик Мишел Кајјал и свештеник Антиохијске патријаршије Махер Махфуз киднаповани су у суботу, 9. фебруара, на путу из Алепа у Дамаск.

О њиховој судбини не зна се ништа. Не зна се чак ни којој групи припадају отмичари и који је мотив отмице.

Оба клирика путовали су јавним аутобусом, који је био пун путника. Са њима је био још један свештеник, члан католичког ордена салесианса. 30 км од Дамаска аутобус су зауставили побуњеници, који су провјеривши документа путника, одвели са собом два свештеника.

На одласку бојовници су казали да ће касније „саопштити своје услове“, међутим, до данас нити родбина, нити представници епархија нијесу добили никакве вијести, казао је Епископ Марајати.

http://radiosvetigora.wordpress.com/201 ... %81%D1%82/
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!


http://nbf.pl‎

Повратак на “Radio emisije”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 12 госта

cron