www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


Znate li sta je G.M.O.

ZBOG ZAKONSKE OBAVEZE ISTIČEM
UPOZORENJE:
SVE INFORMACIJE KOJE SU NA OVOJ STRANI I NA PRATEĆIM LINKOVIMA IZNETE
SPADAJU U ALTERNATIVNE METODE LEČENJA
I IZRAZ SU LIČNOG STAVA AUTORA SAJTA KOJI NEMA MEDICINSKO OBRAZOVANJE.
SVAKO KO IH PRIHVATI I PRIMENI ČINI TO NA SOPSTVENU ODGOVORNOST
Gospod od zemlje pravi lekove, a razuman čovek ih ne odbacuje. Iz Svetog pisma, Sirah 38, stih 4.
pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Znate li sta je G.M.O.

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:05

Због дугова се од 1997. убило 200.000 индијских пољопривредника!

……

Свјетска банка их присилила на ГМО

Америчким компанијама Монсанто и Cargill те швицарској Syngenti сјекира је упала у мед 1997. када је Свјетска банка дословно присилила Индију на отварање свог тржишта сјемену чије је кориштење за сљедећу сјетву забрањено патентима или је чак спријечено генетичким инжењерингом. Монсантови путујући трговци били су први који су преплавили Индију, путујући од мјеста до мјеста и описујући енормне приносе које су наводно убирали они који су користили генетички измијењено сјеме за памук “Бт цоттон”. Објаснили су им да бактерија Bacillus thuringiensis у сјемену драстично смањује потребу за пестицидима те да су им у оним случајевима кад су пестициди ипак потребни на располагању производи Монсанта који не штете изниклим биљкама.

У дужничко ропство због сјемена

Сељаци су им повјеровали. Стали су се задуживати како би купили понуђено сјеме и пестициде, иако је трошак од неколико стотина еура голема инвестиција у земљи у којој 80 посто од 1,2 милијарде грађана живи с мање од два долара дневно. Индијци су до тог тренутка тисућама година за сјетву користили сјеме из претходне жетве. Но већ сљедеће сезоне многи су остали изненађени кад су за сљедећу сјетву опет морали куповати сјеме, што се наставило из године у годину. Пољопривредници више нису успијевали вратити кредите, а најгоре је било онима којима су усјеви усто уништени сушама због климатских промјена, на што сјеме није било отпорно. Индијски Институт за тропску метеорологију прошле је године, наиме, устврдио да су на потконтиненту просјечне годишње оборине непромијењене, али да су у кишним раздобљима изразито повећане, док су у сушним дијеловима године све јаче суше па у таквим увјетима индијској пољопривреди пријети колапс.

Izvor

http://www.vecernji.hr/vijesti/zbog-dug ... anak-96018
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Znate li sta je G.M.O.

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:08

Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Znate li sta je G.M.O.

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:19

Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Znate li sta je G.M.O.

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:20

Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Znate li sta je G.M.O.

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:22

Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Znate li sta je G.M.O.

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:24

Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Znate li sta je G.M.O.

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 07 Нов 2011, 01:38

Globalna GMO zavjera i trovanje s E. coli


25 LIPANJ 2011
Cijeli nas život uče da su bakterije uzročnici opakih boleština, no bakterije su kao i ljudi: ima ih dobrih i zlih. Malo tko znade da u sebi nosi deset puta više bakterija no što ima stanica u vlastitom tijelu. Te su nam bakterije potrebne za normalno odvijanje životnih funkcija. Tako je i s večinom sojeva bakterije Escherichia coli, koji čine normalnu floru naših crijeva, štiteći ju od širenja patogenih bakterija, a zaslužne su i zbog produkcije vitamina K2.



Međutim kao i u ljudskom društvu, uvijek se nađe pokoji izrod – patogena bakterija. Još je 1982. u SAD-u zabilježeno trovanje e_coli_2hamburgerima zaraženim bakterijom E. coli. Uslijedile su brojne epidemije od kojih su značajnije ona u Japanu (1966.), s 12 smrtnih slučajeva i oko 10 tisuća oboljelih, te ona u Škotskoj (1997.), s 20 smrtnih slučajeva. Uzročnik – bakterija E. coli dobila je svoje ime O157:H7 i dobro je proučena. Znanstvena ekipa Nicole T. Perna izvršila je i u časopisu Nature (2001.) objavila rezultate sekvencioniranja genoma bakterije E coli O157:H7.[1]

Usput rečeno, u Americi zbog trovanja hranom godišnje u bolnici završi oko 325 tisuća, a umire oko pet tisuća ljudi. Od toga 80% oboljenja prouzročeno je virusima ili drugim patogenima koje znanost danas nije u stanju niti identificirati, a blizu 75 tisuća slučajeva trovanja godišnje uzrokuje E. coli soj O157:H7. New York Times (18. ožujka 2001.) iznosi da je, prema podacima Centra za kontrolu bolesti (CDC), hrana odgovorna za dvostruko veći broj oboljenja no što se to još nedavno smatralo. Uočljiva je vremenska podudarnost ovog podatka s uvođenjem GM hrane u hranidbeni lanac Amerikanaca, iako za sada nije uspostavljena nikakva veza između ove dvije pojave. Možda ona i ne postoji, ali tko zna kad ova sumnja nije niti znanstveno provjerena.

Sekvencioniranje genoma bakterije E coli O157:H7 provedeno je kako bi se identificirali geni odgovorni za patogeni učinak ovoga soja. U poredbi s nepatogenim laboratorijskim sojem E. coli K-12 MG1655. pokazalo se da su ova dva soja za 98.5 % nukleotida identični. Ukupno 4.1 milijun parova baza u genomu gotovo se podudaraju. Međutim soj O157 ima 1387, a soj K-12 528 različitih gena.

Znanstvenici koji su izvršili sekvencioniranje genoma ovih dvaju sojeva zaključuju da ti sojevi potiču od zajedničkog pretka prije 4.5 milijuna godina. Genetičarka Mae Wan-Ho pretpostavlja da su, pored mogućih mutacija i rekombinacija gena, različiti geni usvojeni t.zv. ‘horizontalnim’ prijenosom gena iz genoma drugih bakterija ili faga

Za oko 40% (točnije 561) od novih 1387 gena E. coli O157:H7 utvrđena je funkcija, dok je za ostale funkcija danas još nepoznata. Taj soj bakterije izgleda da je horizontalnim prijenosom usvojio i određene toksične gene bakterije Shigalla, kao i plazmide s faktorima virulencije.

Mae-Wan Ho upozorava – može li se sada, kad su podaci sekvencioniranja E. coli dostupni javnosti, postaviti ozbiljno pitanje: “Nije li pojava soja O157:H7 E. coli posljedica horizontalnog prijenosa gena uzrokovanog genetičkim inženjerstvom?”

Uzročnik trovanja hranom u Njemačkoj je novi soj E. coli O104:H21
Osim ovog soja, po čovjeka su patogeni i sojevi E. coli O121 i O104:H21, od kojih je ovaj posljednji uzročnik trovanja hranom u Njemačkoj (svibanj 2011.), koje se za sada polako širi na Dansku, Holandiju, Španjolsku i Veliku Britaniju. Prema prvim vijestima izvor zaraze bilo je ekološki proizvedeno povrća porijeklom iz Španjolske, a danas se za ovu epidemiju okrivljuje ekološka farma klica u Njemačkoj. Zdravstvene vlasti Njemačke preporučaju građanstvu da ne jede sirovo povrće.

Simptomi bolesti su: proljev, često krvav, povraćanje, nešto povišena temperatura (oko 38°C), smanjena učestalost ili volumena urinacije i osjećaj umora. Bakterija proizvodi toksične substance koje razaraju crvena krvna zrnca i izazivaju oštećenje bubrega. Antibiotici nisu djelotvorni pa ih ne treba primijeniti. U većini slučajeva organizam se oporavlja i simptomi bolesti nestaju nakon desetak dana.

Znanstvenici instituta Robert Koch u Njemačkoj utvrdili su da je soj E. coli O104, zahvaljujući enzimima koje proizvodi pod kontrolom gena TEM-1 i CTX-M-15, otporan na gotovo sve poznate antibiotike.

Jedna od pretpostavki je da je ova otpornost prema antibioticima stečena zbog prečeste i kliničkiantibiotici neopravdane uporabe antibiotika – vremenom su se izdvojili na antibiotike otporni mutanti. No pritom je teško prihvatiti da se u jednom soju E. coli javi otpornost na gotovo sve poznate antibiotike.

Javnosti je rečeno da ta bakterija potječe od ekološki uzgojenog povrća iz Španjolske, potom iz Njemačke, pa se nameće pitanje kako je ta bakterija sakupila ovu višestruku otpornost na antibiotike ako se znade da se antibiotici ne primjenjuju kod uzgoja povrća. Očito je da je ova informacija netočna.

Velika je vjerojatnost da je ovaj soj E. coli stvoren genetičkim inženjerstvom, pa potom nenamjerno ispušten (pobjegao) u okoliš, ili čak – što je monstruozno – namjerno ispušten s određenom svrhom.
Model djelovanja: Problem – Reakcija – Rješenje

Ovdje primijenjen mehanizam djelovanja je savršeno smišljen. Prvo je kreiran problem: patogena E. coli u ekološki uzgojenom povrću iz Španjolske/Njemačke. Potom nastupa reakcija: prestrašeni kupci izbjegavaju kupnju ‘zaraženog’ povrća, a kao odgovor na to dolazi rješenje: totalna kontrola nad globalnom opskrbom hrane; stavljanje van zakona sirovog mlijeka i sirovog povrća.



Htio ili ne htio, čovjeku se nameće pitanje: Nema li ovaj scenario neku vezu s najavljivanim Codex Alimentariusom, jer zapamtimo: uplašenom narodu nije teško nametnuti bilo koji oblik zakonom propisane tiranije. Prema prijedlogu jednog od 27 Codexovih tijela – Committee on Nutrition and Foods for Special Dietary Uses (CCNFSDU) sa sjedištem u Njemačkoj(!), zabranjuje se korištenje ljekovitog bilja i prehrambenih suplemenata (vitamini i minerali). Van zakona stavlja se liječenje ljekovitim biljem koje se u narodu uspješno prakticira tisućljećima. Potom se izgradi strah od svježeg povrća. Svježe, a naročito sirovo povrće je lijek pomoću kojega je moguće djelovati preventivno i spriječiti pojavu bolesti.

Ako se narod uplaši prehrane svježim povrćem – ili se takva prehrana čak stavi van zakona – tada se cijela ljudska populacija može usmjeriti na prehranu mrtvom procesuiranom, zračenom i GMO hranom, tretiranom pesticidima i hormonima, koja, s jedne strane izaziva degenerativne bolesti, a s druge uvećava profit moćnim korporacijama koje kontroliraju proizvodnju pesticida, hrane i lijekova.

Recept je jednostavan: drži narod bolesnim, onemogući mu korištenje ljekovitog bilja i suplemenata, a potom ostvari profit na njihovoj patnji. Pohlepa farmaceutskih korporacija je neizmjerna.

Farmaceutska industrija ne želi da znate kako postoje djelotvorni prirodni biljni antibiotici (bijeli i crveni luk, đumbir i dr.) i probiotici koji pomažu održavanju ravnoteže flore probavnog trakta. Zdrav imuni sustav i funkcionalni probavni trakt mogu se uspješno nositi i ‘nadigrati’ ovu patogenu E. coli. Da spomenem tu i učinkovito koloidno srebro. No činjenica je: medicinska struka danas ne želi da to znate.
Zašto je Španjolska bila na udaru

Zahvaljujući Wikileaksu u ruke javnosti dospio je telegram u kojem američki ambasador u Parizu – Craig Stapleton, savjetuje Washington da u vojnom stilu započne trgovinski rat sa svakom članicom EU koja se protivi sjetvi genetski modificiranih usjeva. Zbog kolektivne odgovornosti, poduzete mjere odmazde trebale bi nanijeti štetu cijeloj EU. Jedna od EU država koju treba kazniti zbog odbijanja sjetve GM usjeva je Španjolska. Ova optužba Španjolske vjerojatno je trebala biti jedan vid odmazde zbog neprihvaćanja GM usjeva. No reakcija Španjolske je bila silovita i moćnici su shvatili da je krivca bolje naći u ekološkoj proizvodnji klica u Njemačkoj.

Tko kontrolira hranu – kontrolira
svijet

Ova ideja globalne kontrole hrane rodila se u glavi sada pokojnog kemičara Fritz ter Meera, nacističkog zločinca, koji je nakon odsluženja zatvorske kazne (1951.) postao predsjednik Nadzornog odbora firme Bayer – vodeće europske kemijske i farmaceutske korporacije, koja se među ostalim djeluje i na kreiranju GM usjeva. Ima li ona veze s ovom epidemijom E. coli?

Podsjetimo se, korporacija Bayer je upletena u niz međunarodnih skandala i sudskih procesa – spomenimo samo neke:



Američka riža dugog zrna kontaminirana je 2006. GM-rižom Liberty Link (LL 601) firme Bayer. EU prekida uvoz riže iz SAD-a, a američko udruženje proizvođača riže Riceland Foods zbog ogromnih gubitaka pokreću tužbu protiv korporacije Bayer.[3]
Imidacloprid – sredstvo za zaštitu sjemena kukuruza firme Bayer i pesticidi neonikotinoidi (2011.) odgovorni su za pomor pčela. Američki pčelari podižu tužbu protiv korporacije Bayer.
Od Bayerovog insekticida metil paration u substitutu za mlijeko u prahu otrovano 24. djece, a 15. je teško oboljelo u Peruu 2001. godine.
Nakon 1978. korporacija Bayer odgovorna za smrt tisuća hemofiličara zbog puštanja u promet lijeka zaraženog HIV-om i/ili HCV.
Ozakonjena kontrola hrane
U službi globalne kontrole hrane pored po zlu glasu čuvenog Codex Alimentariusa, početkom 2011. u SAD na prijedlog Administracija za hranu i lijekove (FDA) usvojen je “Food Safety Modernization Act”, koji među ostalim, u interesu snažnog lobija industrije mlijeka, zabranjuje i promet sirovim nepasteriziranim mlijekom. Ovaj je Akt u američkoj javnosti izazvao veliki revolt. Zašto?

Tim je aktom FDA dobila neograničene ovlasti u odlučivanju o tome koja je hrana opasna, a odluka o zabrani prometa sirovog mlijeka između saveznih država, temelji se na vjerojatnosti da takvo mlijeko može prenositi opasne bakterije kao Salmonellu, E. coli i Listeriju.

Pod pritiskom industrije i mi smo zaboravili neke bitne činjenice o sirovom mlijeku: sirovo nepasterizirano mlijeko sadrži encime i bakterije koji jačaju imunitet čovjeka, pomažu množenju čovjeku korisnih bakterija u crijevnom traktu, te umanjuju mnoge opasnosti, od respiratornih bolesti pa sve do pretilosti. Pasterizacija mlijeka uništava ove po zdravlje čovjeka dragocjene encime i bakterije (korisne i patogene). Ne zaboravimo da je samo u SAD-u dozvoljen promet mlijeka proizvedenog pomoću rekombinantnog (GM) hormona rasta (rBGH). Takvo mlijeko nije posebno označeno, a dokazano je da može izazvati brojne zdravstvene tegobe (rak dojke[4,5], rak prostate[6], rak debelog crijeva[7]).

Amerikanci se pitaju[8]: Ako više nismo slobodni da odlučujemo o temeljnim potrebama kao što je hrana, koliko nam još slobode ostaje? Amerika je postala policijska država. Sljedeće na listi zabrana bit će povrće i ljekovito bilje iz našega vrta. Izraz sloboda je druga riječ za stanje kad više nemaš što izgubiti… Koliko se Amerika približila Njemačkoj iz 1938.?

No, ostavimo Ameriku. Nas više dira ono što se događa u vlastitoj kući. Znamo li mi koje su institucije odgovorne za nadzor zdravstvene ispravnosti hrane u nas? Koliko su one pod utjecajem globalnih trendova? Zastupaju li one interese hrvatskog naroda ili interese stranih korporacija. Znamo li tko su ‘prodane duše’ u njima? Ako ne znamo, vrijeme je da saznamo i da djelujemo.

Izvori:
N.T. Perma et all. 2001. Genome sequence of enterohaemorrhagic Escherichia coli O157:H7. Nature, 409:523-533.
Mae Wan-Ho et all. 1998. Gene technology and gene ecology of infectious diseases. Microbial ecology in health and disease, 10:33-59.
Mercola, 2011, Organic food may become a thing of the past.
Susan E. Hankinson et all. 1998. Circulating concentrations of insulin-like growthfactor I and riskof breast cancer. Lancet, 351(9113):1393-1396.
Jeff Holly. 1998. Insulin-like growth factor-I and new opportunities for cancer prevention. Lancet, 351(9113):1373-1375.
June M. Chan et all. 1998. Plasma insulin-likegrowth factor-I and prostate cancer risk: A prospective study, Science, 275:563-566.
Mercola, 2011, 19 studies link GMO foods to organ disruption.
Mike Adams, 2011, Forensic evidence emerges that European E.coli superbug was bioengineered to produce human fatalities.
Marijan Jošt
Izvor: svjetlo.com
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Dokumentarni Film Buducnost Hrane

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 17 Нов 2011, 18:46



Sacekajte dok ucita film
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

GMO Komarci

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 08 Феб 2012, 23:52

by Svetlana Pasarić



Oprez: GMO komarci!

GMO komaracGenetski modificirani komarci će uskoro opet biti pušteni u okoliš.

Savez za kontrolu komaraca uz pomoć privatne tvrtke Oxitec Insect Technology planira pokrenuti puštanje GMO komaraca na Floridi.

Prvo puštanje GMO komaraca dogodilo se na Kajmanskim otocima 2009. godine, a drugo - u Maleziji 2010. godine.

Sada će stanovnici Floride, poput stanovnika Kajmanskih otoka i Malezije, biti bez njihova pristanka izloženi ovim genetski stvorenim insektima.

Evo što piše Natural Society:

“Genetski modificirani komarci sadrže poseban gen, koji je za komarce smrtonosan ako ne dobiju antibiotik tetraciklin.

Potomstvo GMO komaraca će također naslijediti ovaj smrtonosni gen, zbog kojeg će uginuti prije nego li dostignu zrelost i počnu se razmnožavati.

Ideja se sastoji u tome da će se obični komarci križati s GMO komarcima i da će se rađati sve više komaraca sa smrtonosnim genom, što će dovesti do smanjenja populacije komaraca.

Naravno, rizik koji predstavljaju GMO komarci uopće nije poznat.

Puštanje GMO komaraca u okoliš moglo bi imati poguban utjecaj na lokalne i globalne ekosustave.”

Dok GMO industrija nepokolebljivo tvrdi da su genetski modificirane biljke i životinje bezopasne i donose brojne pogodnosti čovječanstvu, stvarnost nam pokazuje nešto sasvim suprotno.

Genetsko modificiranje biljaka i životinja ide punom parom


Nažalost većina ljudi i ne zna što se događa na području genetskog inženjeringa. Monsanto i druge GMO tvrtke stvaraju ne samo genetski modificirane biljke, nego i životinje.

Na primjer, stvorene su ovce koje su 85% ovce, a 15% ljudi, da bi mogle služiti kao donori organa za ljude.

Stvoreni su i koze koje daju mlijeko s proteinom iz paučine - za proizvodnju kože otporne na metke.

Krave su genetski modificirane da bi proizvodile mlijeko koje po svome sastavu više sliči na ljudsko. I lista se nastavlja…

I dok GMO tvrtke tvrde da svojim eksperimentima pokušavaju pomoći čovječanstvu, u stvarnosti se igramo i pokušavamo na umjetan način promijeniti osjetljiv i precizno izbalansiran ekosustav.

A kada to radimo, neočekivane posljedice su nam zajamčene, jer nemamo dovoljno znanja o tome s čime se igramo.

Što će se dogoditi s lokalnim i globalnim ekosustavom ako se populacija komaraca drastično smanji ili sasvim nestane? Mnogi od nas mrze komarce zato što nas bodu i prenose opasne bolesti, ali oni su također osnovna hrana za mnoge životne oblike.

Sama ideja uništenja komaraca samo zato što nam se ne sviđaju je apsurdna - ako pogledate na njihovu ulogu u cijelom hranidbenom lancu.

Posljedice GMO-a na zdravlje


Već je potvrđeno da GMO hrana utječe na plodnost i uzrokuje bolest poznatu kao endometrioza.

Glifosat koji sadrži genetski modificirana soja, negativno utječe na rad našeg endokrinog sustava i reproduktivnih organa.

To može uzrokovati neplodnost, pobačaj, bol u leđima i karlici, kronični umor, želučane probleme i cijeli niz drugih simptoma.

Monsanto tvrdi da genetski modificirane namirnice nisu različite od prirodnih, ali istraživanja potvrđuju nešto sasvim suprotno. Evo samo nekoliko neugodnih činjenica povezanih s GMO hranom:


protein koji sadrži GMO grašak uništava pluća
GMO krumpir povećava rizik od raka
DNA iz GMO hrane može se vezati na bakterije u našem probavnom traktu
životinje koje su jele GMO soju imale su 5 puta veću stopu smrtnosti
miševi koji su jeli GMO soju imali su oštećene spermije i nisu se mogli razmnožavati
embriji miševa koji su jeli GMO soju imali su poremećenu funkciju DNA
GMO kukuruz uzrokuje cijeli niz autoimunih poremećaja, uključujući artritis, osteoporozu i upalne bolesti crijeva
američki farmeri su zabrinuti jer se krave i svinje koje su se hranile GMO kukuruzom više ne mogu razmnožavati
u Indiji raste zabrinutost, jer su bivoli koji su se hranili GMO hranom sada bolesni, neplodni i umiru prije vremena



Nedavno se u GMO usjevima pojavila i nova vrsta ubojite mikrogljivice koja uzrokuje Sindrom Iznenadne Smrti. Preko hrane gljivica prelazi u organizam životinja i uzrokuje bolesti i prijevremenu smrt.


“Riječ `bezopasan` znači nešto što ne predstavlja rizik ili je razina rizika prihvatljiva. Problem s genetski modificiranim organizmima jest da ne postoji procjena koliko su oni zapravo bezopasni.

Korporacije koje promoviraju bezopasnost GMO hrane tvrde da su napravile vlastita istraživanja koja to potvrđuju. Međutim, nitko nema pristup ovim istraživanjima jer su ona obavljena unutar tvrtki i njihovo su vlasništvo.

Ne postoje neovisna istraživanja o utjecaju GMO na zdravlje i okoliš. Ali ne samo to - tvrtke poput Monsanta, BASF-a i Pioneera zabranjuju takva istraživanja!

Zbog toga preporučujemo da izbjegavate GMO organizme, jer su posljedice za zdravlje nepoznate.”

- Dr. Philip Bereano


Što će se točno dogoditi ako zamijenimo životinje genetski modificiranom verzijom?

Istina je da ne znamo! Ali na osnovu činjenica koje su se već dogodile, možemo pretpostaviti da će rezultat biti manje nego pogodan za naše preživljavanje.

Glupo je izlagati opasnosti život na našoj planeti zbog profita - ali upravo to GMO tvrtke trenutno rade.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

Marija
Поруке: 517
Придружен: 16 Нов 2009, 21:43
Контакт:

Znate li sta je G.M.O.

Непрочитана порукаод Marija » 24 Јан 2013, 10:51



http://nbf.pl‎

Повратак на “Zdravlje Roditelja”




  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 14 госта

cron